Direktlänk till inlägg 5 juni 2008

Goda frukostbullar.

Av Stina - 5 juni 2008 11:59

Hejsan, nu var det ett tag sen jag skrev men nu tänkte jag avslöja mitt hemliga recept på solroskusar. Nä, ba skoja lite men dem e väldigt goda och enkla att göra. :) Dessutom är det billigare, bättre för miljön (om man köper ekologiskt) och roligare.


Solroskusar

Ingredienser:

1 pkt jäst

5 dl vatten

2 msk matolja

½ dl mörk brödsirap

1-2 tsk salt

2 dl sorrosfrön

9 dl rågmjöl

3-4 dl vetemjöl


1. Smula jästen i en bunke. Värm vatten till 37 grader. Rör ut jästen med lite av vattnet.


2.Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, salt, solrosfrön och det mesta av mjölet.


3. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa i en halvtimme övertäckt i rumstemp.


4.Ta upp degen på ett mjölat bord och arbeta in resten av mjölet. Dela den i 30 bitar och forma varje bit till små runda bullar.


5.Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Sätt på ugnen på 250 grader.


6. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna på galler under bakduk.


Stinas tips! Innan du sätter in dem i ugnen kan man pänsla dem med ett ägg eller vanligt vatten och strö över linfrön, solrosfrön eller sesamfrön.


Såhär blev mina solroskusar .

Lycka till! 







 
 
Ingen bild

PM

30 maj 2009 17:55

Kan man byta ut olja mot margarin?
Går det att få brödet att se mörkare ut?
min e-post (byt ut "_sn@bel-a_" mot ett riktigt snabel-a): filspara_sn@bel-a_gmail.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 18 mars 2009 05:47

 BROGÅRDSKNÄCKEBRÖD Helt underbart gott. Kan vara lite klurigt bara. 50 g jäst 50 g smör 2 dl vatten 1 tsk salt 1½ msk fänkål 1½ msk anis 1½ msk kummin 3 dl grovt rågmjöl 2 dl rågsikt   Smula ner jäst i en bunke. Smält smör, häll på vatten och värm t...

Av Stina - 18 mars 2009 05:34

Hej hå hissa flaggan i det blå. Igår fick Sara sitt körkort, första försöket! :) Hon är bäst. Idag är det alltså onsdag, skola och träning, vanligt värre men skoj. Det händer grejjer ute, våren kommer. Jippi! Solen skiner, blommorna blommar och fågl...

Av Stina - 6 mars 2009 17:10

Hejsan, Förlåt för att jag inte uppdaterat på miljontals år, men nu så. Jag har bakat en massa och lagat kanon go mat men jag orkar inte skriva. Har börjat göra knäckebröd och egen färkost av filmjölk nu. Super roligt och gott! Oj, nu måste jag gå. ...

Av Stina - 12 februari 2009 11:45

Hejsan Har haft långt uppehåll nu, sitter inte så mkt vid datan at the moment. Snart ska jag lägga in bilder och recept mm men det dröjer ett litet tag. Ska till Adreansnäs på fredag och stannar till Tisdag. Där ska jag bara tat lugnt, umgås med fam...

Av Stina - 26 januari 2009 19:55

Härlig smak av krämig ost och kantareller. Jag serverade soppan med lingonbröd och en råkostsallad. Okej, att sallad inte passar till soppa men egentligen varför inte?  Sätt fram fat så får var och en ta om dem vill ha.   Ingredienser:  5 dl ansade t...

Presentation

Omröstning

Vilken årstid föredrar du?
 Vintern med snö, myskänsla och mörker
 Våren med blommor, fåglar och sol
 Sommar med bad, glass och en massa värme
 Höst med regn, färgglada löv och mysstunder med te

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards