Direktlänk till inlägg 20 januari 2009

Saffarnssemlor

Av Stina - 20 januari 2009 07:39
saffransemlor

God morgon gott folk. ")

SnartSnartSnart är det dags för semlor.

Jag älskar semlor, det är ju bara för gott!

Godast blir det om man gör dem själv och varför inte testa med saffran i år?

Hittade detta receptet, har inte testat än men det ska jag lätt göra.


Saffranssemla

75 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
1 påse saffran
1 dl vit sirap (socker går också bra att använda)
1 ägg
1 krm salt
7-8 dl vetemjöl

Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll på lite av degspadet och rör ut jästen i detta. Häll sedan på resten av degspadet. Tillsätt därefter alla de övriga ingredienserna men inte riktigt allt vetemjöl. Spara en del av mjölet till utbakningen. Arbeta samman till en smidig deg.

Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.

Ta därefter upp degen och knåda den på mjölat bakbord. Fördela den på 20 bitar som formas till bullar.  Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckt i cirka 30 minuter.

Ugnsvärme 225-250 grader. Grädda bullarna i 8-10 minuter i mitten av ugnen.

mandelmassa (cirka 200 g)
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde

Skär av ett lock på bullarna. Ta ut en del av "inkråmet". Lägg detta inkråm i en bunke och blanda med mjölk och mandelmassa. Lägg en klick fyllning i varje bulle. Vispa grädde och fördela den på varje bulle. Lägg på locken och sikta florsocker ovanpå.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 18 mars 2009 05:47

 BROGÅRDSKNÄCKEBRÖD Helt underbart gott. Kan vara lite klurigt bara. 50 g jäst 50 g smör 2 dl vatten 1 tsk salt 1½ msk fänkål 1½ msk anis 1½ msk kummin 3 dl grovt rågmjöl 2 dl rågsikt   Smula ner jäst i en bunke. Smält smör, häll på vatten och värm t...

Av Stina - 18 mars 2009 05:34

Hej hå hissa flaggan i det blå. Igår fick Sara sitt körkort, första försöket! :) Hon är bäst. Idag är det alltså onsdag, skola och träning, vanligt värre men skoj. Det händer grejjer ute, våren kommer. Jippi! Solen skiner, blommorna blommar och fågl...

Av Stina - 6 mars 2009 17:10

Hejsan, Förlåt för att jag inte uppdaterat på miljontals år, men nu så. Jag har bakat en massa och lagat kanon go mat men jag orkar inte skriva. Har börjat göra knäckebröd och egen färkost av filmjölk nu. Super roligt och gott! Oj, nu måste jag gå. ...

Av Stina - 12 februari 2009 11:45

Hejsan Har haft långt uppehåll nu, sitter inte så mkt vid datan at the moment. Snart ska jag lägga in bilder och recept mm men det dröjer ett litet tag. Ska till Adreansnäs på fredag och stannar till Tisdag. Där ska jag bara tat lugnt, umgås med fam...

Av Stina - 26 januari 2009 19:55

Härlig smak av krämig ost och kantareller. Jag serverade soppan med lingonbröd och en råkostsallad. Okej, att sallad inte passar till soppa men egentligen varför inte?  Sätt fram fat så får var och en ta om dem vill ha.   Ingredienser:  5 dl ansade t...

Presentation

Omröstning

Vilken årstid föredrar du?
 Vintern med snö, myskänsla och mörker
 Våren med blommor, fåglar och sol
 Sommar med bad, glass och en massa värme
 Höst med regn, färgglada löv och mysstunder med te

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards