Alla inlägg under april 2008

Av Stina - 22 april 2008 07:45
sopoperan

Hur lägger man in videoklipp i sin blogg? Min lilla syster har gjort en super cool film om sopor till ett projekt i skolan. Om nån vet kommentera och berätta hemskt gärna! Snart ska jag köpa ny kamera så att jag kan ta fina bilder på naturen och annat :) .

Av Stina - 21 april 2008 18:42
rättvisemärkt

Här har vi choklad från en liten affär i halmstad där det bara säljs rättvisemärkta varor. Super bra tkr jag . Rättvisemärkt/KRAV-märkt är kanske inte särskilt bra för miljön men man kan vara säker på att det inte är små barn som gått och plockat kakaobönorna. Det betyder alltså att det handlar om att människorna som jobbat med produkten har fått en rättvis lön.

Av Stina - 21 april 2008 07:29
ekologiskt

Vad är ekologiskt egentligen? Alla vet att det är bra men varför är det så bra? Jag tror att många som inte vet vad ekologiskt är skiter i att köpa det eftersom att det blir billigare så. Jag leta reda på lite olika ekologiska produkter och vad som är bättre med dem än icke ekologiska produkter.


ModeKläder

Nu finns det en ekologisk klädesaffär i Göteborg och på internet. Dem säljer skor, kläder och accesoarer.

Läs mer på: http://www.berthaseko.com/


IKEA

Nu har IKEA startat upp en liten ekologisk handel i sina butiker. Där säljer dem svenska produkter som kalles kaviar och knäckebröd. Det finns även ekologiska pepparkakor, jordgubbsylt mm .


Ekologisk mat

I ekologisk mat finns det inga gifter som besprutningsmedel mm. Däför kan tex. äpplen och bananer se lite fulare ut och kan vara lite mjukare. Frigående höns har mer plats att vara på än 1 A4 papper vilket de annars bara har att leva på.


Lite eko-fakta

Nu är det ungefär 100 länder som säljer ekologiskt. Bäst på det är Europa. Världen har börjat tänka på sundare banor, hälsosamt och ekologiskt. Det var först på 1900-talet som man började tänka ekologiskt.


Nu måste jag kila. I mitt nästa inlägg ska jag berätta om KRAV-märkt och rättvisemärkt. Missa inte det!                   //Stina



Av Stina - 20 april 2008 09:36

Såg ni också Kalla fakta om lammen som blir flådda utan bedövning? Så jäkla sjukt. Dem skär upp ett stort köttstycke på bakdelen så att det inte ska samlas smuts och skit där ! Sånt här kan man bara inte acceptera . Jag har letat upp en lista över vilka som säljer merinoull från auatralien och vilka som inte gör det .


Butiker som säljer produkter som innehåller merinoull:

H&M*
Lindex,
KappAhl
Åhléns

MQ
Joy Shop
Twilfit
Flash

Zara Sverige
Intersport
Stadium
Team Sportia
Naturkompaniet

Varner (Dressman, Carlings, Cubus, BikBok)
RNB (Polarn o. Pyret, JC, Brothers/Sisters)
Bestseller (Vero Moda, Jack&Jones)

Butiker som inte säljer produkter som innehåller merinoull:

Gina Tricot
Indiska
Axelssons Dam

*H&M har den 5 februari beslutat att bojkotta merinoull där mulesing förekommit .

Hoppas du tar åt dej av det här. Vi ska inte acceptera att folk kan behandla djur hur som helst!




Lamm flås utan bedövning
Av Stina - 20 april 2008 06:45

Undrar ni med varför vintern försvinner? Eller varför djuren dör ut? Har ni ens tänkt på anleningen till stormarna och orkanerna? Det tror jag säkert ni har allihop men gör ni något åt det? Och om inte vet ni vad man bör göra för att rädda vår jord, våra barns hem? Om ni inte vet så bör ni läsa det här:


Lista över saker DU kan göra!

  • Gå eller cykla istället för att ta bilen
  • Handla ekologiskt och närproducerat
  • Köp begagnade kläder
  • Nytt matbord? Se till att det inte är träslag från regnskogarna
  • Köp miljöbil eller ta tåget
  • Försök att minska soporna och källsortera

Bilen: Släpper ut giftiga gaser som bidrar till växthuseffekten

EKO: Ekologiska produkter är inte besprutade med kemiska ämnen m.m . Läs mer om detta på http://www.ekologiskaval.se

Secondhand: Återvinna är att spara på naturens resurser och genom att handla begagnat gör du det. Läs mer på min andra blogg: www.secondhandguide.blogg.se

Miljöbil: Köp INTE etanol bil! Deras fabriker släpper ut massa giftiga gaser, barnarbete används där och de hyvlar även ner massa regnskog. Köp istället biogas eller liknande .

Regnskogen: Träden och växterna där renar vår luft 10 gånger bättre än vanliga träd. Men nu finns det knappt nån regnskog kvar pga att vi människor vill ha tobak, finare träslag på möbler mm . Köp INTE möbler och annat som producerats av regnskog .


//Stiinaa

Av Stina - 18 april 2008 11:02

Jag är vegetarian och tänkte förklara vf nu. Nån som varit inne på www.djurensratt.se ? Aja, det var iaf där jag fick den info jag behövde för att gå från en blodig köttätare till hälsosam vegetarian . Jag beställde deras vegetariska startkitt som är väldigt bra. Man får en bok som heter "Vadå vegan?", infohäften, recept m.m . Man kan beställa massa olika häften om hur gåsar tvångsmatas, djurförsök och bl a. cirkusar. Gå gärna in på hemsidan och läs mer . Kanske du kan skänka en gåva eller bli medlem? Det behövs för att gå emot politikerna och bekämpa många djurs plågsamma livstil.

Av Stina - 17 april 2008 07:44

Den här bloggen ska handla om mej och mina åsikter till djurens rättigheter, fred på jorden, Krav-märkta varor, människosyn . Ja, man kan väl säga att det är en blogg som handlar om typ allt jag tkr är viktigt och som politikerna borde bry sej mer om . Jag börjar lite lätt men ska bygga på mer och mer efter hand.


PS! Jag hatar när jag har fel men den här sidan är SÅÅ mkt bättre än blogg.se ..

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Vilken årstid föredrar du?
 Vintern med snö, myskänsla och mörker
 Våren med blommor, fåglar och sol
 Sommar med bad, glass och en massa värme
 Höst med regn, färgglada löv och mysstunder med te

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<<
April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards