Alla inlägg under januari 2009

Av Stina - 8 januari 2009 07:42
pinsamt

Jahopp, nu börjas det igen.

Börjar redan se fram emot nästa lov och allra mest sommarlovet. Börjar dan med matte och matteläraren Mali är ju inte nådig precis. SUCK! Rasterna är ju föstås trevliga men ändå .

Ikväll ska jag och lillasyrran Selma pröva på Aerobics, hoppsa det är kul! Spinningen igår var väl sådär. Man blev svettig och så men kul var det inte. Gjorde bort mig innan passet också. Jag var inne på toan och Selma skulle vänta utanför men så var hon inte där så trodde att passet börjat. Dum som jag är kutar jag igenom korridoren och ser att bimbosarna/fjortisarna som skulle gå på passet sitter kvar utanför. Men Selma var inte där så jag vänder om och går tillbaka till omklädningsrummet och där sitter hon. Jag fick inte lite konstiga blickar passet igenom av de där översminkade bitcharna. Inte för att jag bryr mej särskilt mycket om vad de tkr men ändå liksom!

Av Stina - 8 januari 2009 07:26
råtta

Okej att rubriken låter läskigare än det egentligen var men ändå. Kurt och Trassel ,mina tamråttor, har sår på sina små kroppar. Jag vet inte riktigt om det är för att de slåss så mycket eller om de har fått skabb eller nått. Iaf har jag särat på dem för att se om såren läker, annars blir det veterinärbesök.

 Jaja, på något sätt hade Trassel tagit sej ur den nya buren fast att luckan var stängd. Klockan prick 12 vakna jag av små tassar i ansiktet och jag blev inte lite rädd! Inte för att jag tror på spöken eller så men just det att klockan var 00.00 och luckan var stängd, fatta läskigt!?!

Av Stina - 7 januari 2009 15:33
müsli

Tjeenare.

Imon börjar skolan igen, det blir nog bra. Börjar bli lite små tråkigt med lov, faktiskt. Visst, det har varit underbart att inte göra ett piss men nu vill jag aktiveras igen!

 Som idag vaknade jag klockan 6 och lyssnade då på ljudboken "Hur kär får man bli?" (Den är sjukt bra) i en timme. Sen gick jag upp från sängen och satt vid datan, åt frukost och kolla lite tv. Efter det blandade jag till egen müsli och torkade äpplen. Egen gjord müsli är ju bara för mumsigt. Sen var jag ute med hunden och det vart ju glashalt, så snabbt gick det inte. Tiden gick lååångsamt, jag gjorde lite mat, tränade på friskis och svettis, kollade tv, åt och sov.


Förslag på vad müslin kan innehålla:

*Rågflingor

*Havregryn

*Dinkelflingor

*Solrosfrön

*Linfrön

*Torkad frukt

*Rågkross

*Nötter

*Vetegroddar

*Vetekli

*Kokosflingor

*Kryddor (kanel, ingefära, nejlika, kakao eller tex kardemumma)


Det som är så kul med att göra egen müsli är ju att man kan bestämma helt själv vad den ska innehålla. Exprimentera med nya smaker och ingredienser som passar dej vet´ja ! ")

Av Stina - 6 januari 2009 19:37
kavring

HalloHallo.

Har idag bakat ett kanon gott bröd, kavring. När jag började med det igår kväll hade jag ingen aning om att det skulle jäsa i ca 4 timmar. Jag blev lite smått irriterad, men resultatet blev fantastiskt bra så det var mödan värd.


KAVRING

Ingredienser:

Dag 1:

5 dl vatten

5 dl rågmjöl

2 tsk salt

2 tsk mald kummin


Dag 2:

3 dl ljummet vatten

50 g jäst

1 msk soja

1½ dl mörk sirap

5 dl rågmjöl

ca 5 dl vetemjöl


Dag 1:

Blanda ihop torra ingredienser och häll över kokande vatten.

Täck över och låt stå över natten.


Dag 2:

 1.Lös jästen i lite av vattnet och tillsätt sedan soja, sirap och blandningen från dag 1.

Degen ska vara ganska lös. Täck över och låt jäsa 3 timmar.


2. Blanda ner mjölet tills degen lossnar från bunken.

Arbeta degen kraftigt och låt jäsa ca 30 min.


3. Knåda degen på bakbord och forma till 2 limpor. Lägg dem i smorda aluminumformar (1½-liters) och låt jäsa 30 min till. Ställ formarna på galler i nedre delen av ugnen och lägg en plåt över dem.


4. Grädda i 175 grader i ca 50 min.

Pensla med vatten och låt svalna med duk över.




Lycka till!


Av Stina - 4 januari 2009 20:07
hälsotest

Ohoj, vikken gammal bild! haha. Dagen började med ett besök i familjens söta lilla torp som köptes i somras. Det finns i Steninge, nära havet och många fina naturreservat. Där finns massor av söta djur, luften är jätte fräsch, skogen och ängarna är fantastiska och  grannarna är så snälla och rara. Det är helt klart den bästa platsen på jorden och tänk där ska jag tillbringa hela våren och sommaren!

Jaja, ville egentligen bara tipsa om en sida med super bra hälsotest. Det finns olika kategorier som motion, mat, alkohol och bla vikt. Det står sedan vad man bör förendra osv.

Ha en trevlig kväll, ska kolla på Mean girls nu, den är fett bra!


http://www.livsstilstest.se/


Av Stina - 4 januari 2009 07:35
Vegetariska kokböcker

God morgon, sovit gott?

Jag skriver alltid såhär tidigt. Det finns ju knappt nått annat att hitta på, alla sover, det är mörkt och kallt ute, inga affärer har öppet osv. Tänkte bara tipsa om tre suveräna kokböcker, alla vegetariska.

"Gott och grönt - ur Allt om mat" allt jag har testat är superduper gott. Jag älskar den varma linssalladen med getostcreme, majsbrödet, festlasagnen med svamp och bl a. knallgul pennepasta innehållande blomkål, rödlök, saffran, ost, vitlök, nötter mm . Den är inte vegansk så den är inte så krävande då maten innehåller ägg och mjölkprodukter.

 "Grön i köket" är bra för nybörjar vegetarianer och barn. Det finns mycket som liknar vanlig mat som stroganoff och rotfruktspytt. Även denna bok är till för lakto-ovo veg. Den sista boken "Ät dig frisk med grön mat"  är till för veganer så det finns endel ovanliga ingredienser och så. Men det finns mycket gott i den också. Den innehåller många goda dressingar, gröter, sallader mm . Dessutom finns det 55 sidor om kost och träning med intressanta fakta och tips.

Av Stina - 3 januari 2009 08:09
falafel

Falafel är ju bara så gott, jag älskar det. Man kan köpa det i frysdisken men det är ju kul att göra det själv! 


Falafel - kikärtsbullar


Ingredienser
6 dl kokta kikärtor (eller cirka 2 burkar konserverade)
1 dl persilja
2-3 msk vetemjöl
1-2 klyftor vitlök (pressas)
1,5 tsk salt
1,5 tsk mald kummin
1 tsk mald koriander
1 krm cayennepeppar
olivolja (för stekning)

                                     Fakta
Portioner: Cirka 15 bullar
Tillagningstid: 20 minuter (+ koktid)
 
Tillagning
Falafel eller kikärtsbullar har sitt ursprung i Egypten men är idag spritt över hela världen.

Kikärtsbullarna har blivit det främsta vegetariska (veganska) snabbmatsalternativet. Normalt serverar man falafel i pitabröd tillsammans med grönsaker såsom sallad, tomat och lök. Till detta har man förslagsvis en yoghurtsås.

Huvudingrediensen kikärter gör att bullarna får ett lågt GI-värde.

Mosa eller mixa kikärterna och blanda med övriga ingredienser. Forma till små bollar och stek i olivoljan tills de får bra färg.
Av Stina - 3 januari 2009 07:38
stina

Kom på att det var längesen jag la ut bilder på mej själv då jag inte har bloggat på några månader!


Såhär långt fint hår hade jag innan jag klippte mej hos Agatons sax. Klipp bara topparna säger jag och så klipper han av minst 7 cm. JAG HATAR DEN FRISÖREN!!!

 Helkroppsbild .

 Sminka mej själv och även här har jag långt fint hår..


Sådär nu var det klart. Åt världens godaste frukost nyss förresten. Ett grovt knäckebröd med messmör, linfrön, tomat och groddar. Till detta åt jag en apelsin, ett kokt ägg och en liten kopp varm honungsmjölk med frysna blåbär i. Mumsfillibabba! :P

Presentation

Omröstning

Vilken årstid föredrar du?
 Vintern med snö, myskänsla och mörker
 Våren med blommor, fåglar och sol
 Sommar med bad, glass och en massa värme
 Höst med regn, färgglada löv och mysstunder med te

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards